Beste gasten ,
Van harte welkom in ons restaurant.
Restaurant de nieuwe erven is gevestigd in een geheel aan de tijd gerenoveerde boerderij
die meer dan 100 jaar geleden werd gebouwd op de Mierdseweg
in het Kempische reusel door mijn grootvader Toon kokx.
Hoe komt de naam tot stand?
Uit onderzoek bij de heemkunde bleek het volgende. Voordat deze boerderij gebouwd kon worden moesten vroeger, rond 1700, bossen en heide gronden worden ontgonnen, toen is ook de naam de nieuwe erven ontstaan.
Vroeger was deze boerderij omgeven door akkers en weilanden, maar de laatste jaren is deze grond met huizen bebouwd. In 1984 is het pand aangekocht van mijn ouders. De verbouwing van de boerderij tot restaurant heeft ongeveer vier jaar geduurd. Op 14 juli 1988 is het restaurant geopend.
Inmiddels heeft het restaurant nu 60 zitplaatsen. In 1994 is een vergunning aangevraagd voor het bouwen van een serre en vanaf 1995 biedt deze serre plaats voor 32 gasten. En sinds 2001 is daar nog een grand-café aan toegevoegd met 60 zitplaatsen en een kelderbar met 50 zit/staanplaatsen.
Type keuken:
In het restaurant wordt gekookt volgens de klassieke Franse keuken. Er is een gecombineerde warme en koude productie keuken aanwezig. Restaurant de nieuwe erven is op maandag tot en met donderdag geopend volgens afspraak. Vrijdag vanaf 18,00 uur geopend , zaterdag is de keuken vanaf 16.00 uur geopend op zondag is de keuken vanaf 12.00 uur geopend.
De gasten worden bediend door middel van plateservice. Sommige gerechten worden uitgeserveerd en het traceren en flamberen van gerechten gebeurt alleen op verzoek van de gasten. Mocht u en uw gasten, dieet aanpassingen wensen, schroom niet om deze te melden, de chef is tevens gediplomeerd dieetkok. Wij staan voor u klaar sinds 1988.
Met vriendelijke groeten, Annemiek & Toon
U KUNT ONS TELEFONISCH BEREIKEN OP: 0031(0)620300227